Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa Suomessa

Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa aktiivisesti kaikkialla Suomessa. Nokas joutui äskettäin irtisanomaan sopimuksensa S-ryhmän Reilan kanssa, koska Nokas koki yhteistyön rajoittavan missionsa toteutumista. Nokas käy paraikaa aktiivisesti neuvotteluita uusien kumppaneiden kanssa. ”Teemme kaikkemme, että käteinen raha on jatkossakin kaikkien suomalaisten ulottuvilla ja ettei entisen kaltainen monopolitilanne käteisen saatavuudessa enää palaa Suomeen”, Nosto-käteisautomaattipalveluiden johtaja Risto Lepo kertoo.

 

Nosto-käteisautomaatit ovat olleet Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 ja yhteistyö Reilan kanssa S-Ryhmän kohteissa käynnistyi vuonna 2017. Käteisautomaattien kokonaismäärä kasvoi tällöin 20 prosenttia, mikä paransi käteisen rahan saatavuutta Suomessa merkittävästi.

”Nokaksen tavoitteena on ollut ja on jatkossakin tuoda käteisautomaatteja kaikkien suomalaisten saataville, myös taajamiin, sekä pikkukaupunkeihin. Päätimme lähteä uudistamaan Nosto-käteisautomaattien verkostoa uusien kumppaneiden kanssa ja osa näistä neuvotteluista onkin edennyt jo pitkälle”, Nokas Finlandin toimitusjohtaja Anssi Kuusisto kertoo.

”Haluamme taata jatkossakin käteisen saatavuuden yhtäläisesti kaikille suomalaisille. Suomi on meille tärkeä markkina, johon panostamme vahvasti. Suomalaisten etu ei toteudu, jos käteisautomaatit keskittyvät voimakkaasti vain yhdelle toimijalle. Ilman Nosto-käteisautomaatteja Suomessa olisi käytännössä vain yksi käteisautomaattipalvelujen tarjoaja. Monopolitilanne käteisen saatavuudessa johtaisi ennen pitkää käteisautomaattien määrän vähenemiseen, kuten Suomen Pankin tilastoista on havaittavissa”, hän jatkaa.

Käteisellä on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys

Nokas on käynyt viime vuodet aktiivista yhteiskunnallista keskustelua käteisen merkityksestä kansalaisille ja maamme huoltovarmuudelle.

”Etsimme jatkuvasti uusia sijainteja käteisautomaateillemme ja myös kansalaiset saavat niitä meille verkkosivuillamme ehdottaa. Arvioimme ehdotukset ja tuomme uusia Nosto-käteisautomaatteja vuoden 2024 aikana. Tavoitteenamme on ollut huolehtia koko Suomesta eikä vain suurista kaupungeista”, Lepo kertoo.

 

Lisätiedot:

Risto Lepo
Nosto-käteisautomaattipalveluiden johtaja
Nokas Finland Oy
Mobile: +358 40 544 2247|
Mail: risto.lepo@nokas.com

Anssi Kuusisto
toimitusjohtaja
Nokas Finland Oy
Mobile: +358 40 728 5730
Mail: anssi.kuusisto@nokas.com

 


Nokas auttaa liikeyrityksiä, liikepankkeja ja julkisen sektorin organisaatioita turvaamaan käteisvarojaan sekä arvo-omaisuuttaan. Nokas tuottaa käteisautomaattipalveluja Nosto-brändillä sekä palveluja käteis- ja itsepalveluautomaattien valvontaan, ylläpitoon ja rahahuoltoon.

Kaikki Nokas-yhtiöt ovat osa pohjoismaista Nokas Groupia, joka tarjoaa käteisrahahuollon palveluita Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suomessa Nokas on toiminut käteisrahanhuollon markkinoilla jo vuodesta 1994 alkaen.